I denna intervjuserie kommer Johan träffa människor som på olika sätt bidrar till att vi idag är en stark helhetsleverantör av trygghetsskapande teknik. Det kommer att bli spännande samtal om både praktiska och ekonomiska värden av våra lösningar för vårdpersonal, brukare och kommuner.



Möt Johan Lenander

jul 21, 2024

I en värld som ständigt förändras är det viktigt att ha tillgång till teknik med inbäddad innovation och flexibilitet som hjälper till att möta de utmaningar som vi står inför samhället. Som VD för Tunstall Sverige är jag stolt över att leda ett framstående team av engagerade medarbetare och experter som arbetar med smarta, digitala lösningar vilka gör skillnad på riktigt för äldre och kroniskt sjuka i behov av vård och omsorg.

På Tunstall sätter vi människan i centrum. Vi har byggt ett ekosystem av tjänster och kan därmed erbjuda våra kunder ett brett utbud av tjänster som bidrar till ökad trygghet och effektivitet inom vård och omsorgssektorn för bl. a. enhetschefer, IT-chefer, socialchefer och verksamhetsutvecklare på kommuner och privata vårdbolag.

3 fakta om fallolyckor i Sverige

  • 85 000 personer drabbas varje år av fallolyckor i Sverige.
  • Fallolyckor är den vanligaste orsaken till skador som leder till inläggning på sjukhus.
  • 95% av fallolyckorna inträffar inomhus.

3 fakta om demensrelaterade sjukdomar i Sverige

  • Mer än 100 000 personer lever med en demenssjukdom.
  • Cirka 90 procent av demenssjukdomar är Alzheimers sjukdom eller blandade former av demens.
  • Fler än 300 000 människor har någon form av kognitiv nedsättning.

Siffrorna talar sitt tydliga språk, hur viktigt det är att vi tar hjälp av innovation och teknik för att skapa proaktiva lösningar och förebygga olyckor som t. ex. fall.

Globala utmaningar så som en åldrande befolkning varav många med kroniska sjukdomar, personalbrist inom vård- och omsorgssektorn och en ansträngd ekonomi hos kommuner och vårdbolag ökar vikten av att vara uppdaterad kring nya, smarta lösningar som stöder människor i behov av vård och omsorg. Jag rekommenderar dig att läsa mer om vår Dual SIM-lösning för trygghetstelefonen Lifeline Digital vilken förbättrar tillgängligheten vid en temporär driftstörning hos SIM/IoT operatören.

Vi är ett stort team med bred komtetens som arbetar med den senaste tekniken och utvecklar innovativa framtidssäkrade lösningar. För mig är vårt arbete här på Tunstall mer än ett jobb – det är ett ämne jag brinner för - att förbättra livskvaliteten och öka tryggheten för våra äldre: din farmor, grannen mitt över gatan, min morfar och många, många andra runt om i Sverige. Jag vet att många av mina kollegor känner lika starkt. Kontakta mig eller din ordinarie kontaktperson om du vill veta mer om någon av våra lösningar. 

Jag ser mycket fram emot att möta både kollegor och and personer som precis som jag, på olika sätt bidrar till att utveckla välfärdsteknik i Sverige men också i världen. Första mötet blir med Per Ljungberg, Development Director på Tunstall och han kommer bl. a. prata om hur man med hjälp av AI kan utveckla bättre tjänster.
Följ oss på LinkedIn så missar du inget spännande möte!

/Johan Lenander




Tunstall Talks Intervjuserie med Johan Lenander

Tunstall Talks

Tunstall Talks är en intervjuserie av och med VD Johan Lenander. Lyssna på olika experter som bidrar till att vi är en av Sveriges ledande helhetsleverantör av trygghetsskapande välfärdsteknik.

Läs mer

Ordinärt boende

Våra trygghetslarm för ordinärt boende är utvecklade för att passa in i alla hemmiljöer med hänsyn till funktion, storlek och form

Läs mer

Särskilt boende

Tunstalls trygghetslarm för särskilt boende är fl exibla, med möjligt att anpassas utifrån varje vårdtagares individuella behov.

Läs mer