På Tunstall har vi ett stort engagemang att hjälpa individer som befinner sig i en utsatt situation. Genom innovativ välfärdsteknologi utvecklar vi tekniska lösningar och system för vård och omsorg. Att ställa om i tid, inför teknikskiftet slutet av 2025, till 4G/5G upprätthåller och förbättrar kommuners och vårdgivares förmåga att leverera den senaste och mest effektiva vården och omsorgen i samhället.


Sverige stänger 2G och 3G näten för en snabbare framtid

maj 23, 2024

Viss SIM-kortsbaserad utrustning* behöver bytas ut

Kraven på snabb kommunikation är bakgrunden till att 2G och 3G-näten avvecklas helt i hela Sverige innan utgången av 2025. Larmmoduler, mobiltelefon, bredbandsrouter och annan SIM-korts baserad utrustning behöver uppgraderas eller bytas ut (om den inte är kompatibel med 4G eller 5G). Det kan även behövas förändringar i abonnemanget för att det ska fungera med 4G och 5G.

Vi utvecklar innovativa och framtidssäkrade lösningar och produkter. Det finns dock några få trygghetslarm och annan utrustning som saknar stöd för 4G och 5G. De behöver nu bytas ut till nyare modeller. Våra servicetekniker hjälper till att byta ut föråldrade enheter till nya och säkerställer att allt är förberett för 4G/5G. Har du behov av att byta ut din utrustning rekommenderar vi dig att kontaka oss redan idag.


Vad händer om mina enheter inte byts ut?

Då slutar larmen att fungera. Har du någon av följande modeller; *Careline, Smarthub 4G eller Navigil klockor (gäller äldre modeller) är det nödvändigt att byta ut dem. De modellerna fungerar enbart med 2G eller 3G och kommer att vara obrukbara efter 2025. Observera att redan nu kan täckningen vara sämre i takt med att 3G fasas ut. 

Support och information om utbyte, enheter och nedstängningen

Frågor och svar kommer kontinuerligt att uppdateras i kundportalen. Logga in och håll dig uppdaterad här: Tunstall Connected
Du kan även läsa mer om teknikskiftet på Post- och telestyrelsen.

Innesäljare via Connect portalen

https://tunstall.service-now.com/csm

Ring oss

020-66 11 11

Chatta med oss

Klicka på pratbubblan nere i högra hörnet efter att du loggat in på Tunstall Connect

Maila oss

se.support@tunstall.com