.


IoT som verktyg för kontinuerlig digitalisering

apr 25, 2024

 

Tunstall medverkar på Telenor IoT Think Tank 2024

Digitaliseringen och teknikutvecklingen i samhället sker i en allt mer rask takt. Som ett svar på det bjöd Telenor IoT in till Think Tank 2024 i Karlskrona. Ett flertal utvalda företag, bl.a. Tunstall, Volvo Cars och Telenor Maritime fick tillfälle att dela med sig av sina erfarenheter.

Tunstalls VD, Johan Lenander och Linus Persson, Product Manager IoT var inbjudna som talare och presenterade dagens utmaningar inom digital vård och omsorg. Med en globala närvaro och en mångfacetterad portfölj av teknikbaserade lösningar och tjänster är Tunstall väl positionerad. Deltagarna visade stort intresse för våra tjänster och produkter och vilken roll dessa har i välfärden, och hur vital mobil kommunikation är för att detta ska fungera.

Många var nyfikna och ville veta mer om Tunstalls nya SIM-tjänst, Virtual Dual SIM, som är utvecklad i samarbete med Telenor IoT. Virtual Dual SIM säkerställer tillgängligheten för trygghetstelefonen Tunstall Lifeline Digital vid en temporär driftstörning hos SIM/IoT operatören och lösningen är idag tillgänglig för Europa.

Många var frågorna om hur Tunstall använder ny teknik inom IoT, automatisering och AI, där berättade Linus om olika spännande innovationsprojekt och hur Lifeline Digital kan användas för Edge computing och Smart Home och Smart Care.

Linus Persson om Virtual Dual SIM:
"Vi hade en idé om att hitta en teknologi som hjälper oss lösa de specifika utmaningarna inom vår bransch, där konstant uppkoppling är avgörande. Tillsammans med Telenor har vi inte bara hittat en lösning på dessa problem utan också skapat en ny branschstandard inom välfärdsteknologin
"

 



Foto: Marinmuseum/SMTM.